نانوایی‌ها در تهران اجازه تعطیلی ندارند کمبود آرد و نان وجود ندارد وضعیت فعلی کشت و توزیع برنج در کشور چطور است؟ در زمان دورکاری ادارات، بازنشستگان کشوری با شماره ۲۵۰۰ تماس بگیرند آرامش در بازار خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) واکنش کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی به ادامه درگیری‌های نظامی ایران و اسرائیل (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تعویض ۳۰۰ هزار چراغ گازی پرمصرف با LED در خراسان رضوی اعلام نرخ طلا فعلاً متوقف شد + علت توزیع بموقع تمام کالا‌های موردنیاز در سراسر کشور | مردم از خرید‌های هیجانی بپرهیزند سخنگوی دولت: حقوق خردادماه ۱۴۰۴ کارمندان، مطابق اردیبهشت پرداخت می‌شود و مابه‌التفاوت در تیرماه واریز خواهد شد+ فیلم تحویل فرآورده‌های نفتی در جایگا‌ه‌های سوخت به صورت مظروف ممنوع است قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | افت ۳۰۰ هزار تومانی نرخ طلا دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد ١۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت خودرو‌ها
سرخط خبرها

آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟

  • کد خبر: ۳۲۶۱۴۳
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴
آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟
معاون اشتغال وزیر کار از کاهش ۲.۵ درصدی نرخ بیکاری زنان و کاهش ۱.۵ درصدی نرخ بیکاری جوانان خبر داد و گفت: در زمستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری ۷.۸ درصد اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۰.۸ درصد کاهش داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در برنامه هفتم توسعه ایجاد یک میلیون شغل خالص پیش‌بینی شده است و بر همین اساس وزارت کار در دولت چهاردهم سیاست‌های بازار اشتغال خود را در راستای تحقق برنامه ایجاد یک میلیون شغل تدوین خواهد کرد.

طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ سالانه به طور متوسط حدود ۴۰۸ هزار شغل به جمعیت شاغل کشور اضافه شده و به طور میانگین سالانه رقمی کمتر از ۴۰ درصد اهداف برنامه محقق شده است.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۸ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰.۱ درصد بوده است.

بر اساس آمار‌ها نرخ مشارکت نیروی کار در جهان به طور متوسط حدود ۶۰ درصد جمعیت در سن کار است در حالی که این رقم در کشور ما طبق آخرین گزارش‌های آماری ۴۱.۲ درصد بوده است.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۸ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰.۱ درصد بوده است. جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۲۹۵ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۰۲ هزار نفر افزایش داشته است.

طبق نتایج این طرح، ۷.۸ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودند و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری نیز نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۰.۸ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان می‌دهد که در زمستان ۱۴۰۳، ۱۴.۸ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به زمستان ۱۴۰۲، به میزان ۰.۹ درصد کاهش یافته است.

در همین راستا، سید مالک حسینی - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار به تشریح جزئیات آمار اشتغال و نرخ بیکاری در کشور پرداخته و گفته است از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳ که نرخ بیکاری ۷.۶ درصدی را داشتیم با روند کاهشی نرخ بیکاری رو به رو بودیم؛ به نحوی که نرخ بیکاری از ۹.۲ درصد به ۹ درصد و سپس ۸.۱ درصد و نهایتا به ۷.۶ درصد رسیده است.

کاهش ۰.۸ درصدی نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳

وی ادامه داد: در زمستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری ۷.۸ درصد اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ کاهش ۰.۸درصدی را شاهد هستیم؛ یعنی زمستان سال گذشته در مقایسه با زمستان سال ۱۴۰۲ حداقل ۱۰۲ هزار نفر به جمعیت شاغلان کشور اضافه و از تعداد بیکاران کم شده است.

حسینی پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری را مربوط به استان‌های تهران، یزد و خراسان جنوبی و بالاترین نرخ بیکاری را مربوط به استان‌های کرمانشاه، کردستان و اردبیل ذکر کرد.

به گفته معاون اشتغال وزیر کار، در مورد زنان نیز کاهش ۲.۵ درصدی نرخ بیکاری را شاهد بودیم به نحوی که از ۲۶.۵ درصد به ۲۴ درصد و در مورد نرخ بیکاری جوانان از ۲۲.۵ درصد به ۲۱ درصد رسیده‌ایم و ۱.۵ درصد کاهش داشتیم.

وی از کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان به عنوان یک نقطه امیدبخش یاد کرد و گفت: طی این مدت کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان را نیز شاهد بودیم که از ۱۱.۶ درصد به ۱۰.۷ درصد رسیده است.

رکورد تک رقمی شدن نرخ بیکاری و رسیدن آن به زیر ۹ درصد برای نخستین بار در دولت سیزدهم رقم خورد که مربوط به سال ۱۴۰۲ بود و به رقم ۸.۱ درصد رسید. در واقع در ۳ سال فعالیت دولت سیزدهم نرخ بیکاری تک رقمی و به زیر ۱۰ درصد رسید که نشانگر تلاش برای ایجاد اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و برقراری امنیت شغلی نیرو‌های کار بوده است. در دولت چهاردهم نیز سیاست‌های حمایتی اشتغال ادامه یافت و منجر به بهبود فضای کسب و کار و تثبیت اشتغال شد.

استان تهران رکورددار پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور

در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۰۲ نرخ بیکاری ۰.۴ درصد کاهشی بوده و همزمان نرخ مشارکت اقتصادی نیز روند کاهشی را نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام استانداری تهران، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور مربوط به استان تهران بوده است که در زمستان گذشته به عدد ۳.۴ درصد رسیده و کمترین میزان نرخ بیکاری در بین تمام استان‌های کشور طی این فصل بوده است. این نرخ نسبت به سال گذشته ۲.۹ درصد و نسبت به تابستان ۱۴۰۳، ۱.۱ درصد کاهش داشته است.

در طول ۴ سال گذشته مجموع اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال و بازار کار موجب تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور شده است به نحوی که با رکود ثبت کمترین میزان نرخ بیکاری روبه رو بودیم. در دولت چهاردهم نیز این رویه ادامه یافته و با پایش مستمر فضای کسب و کار، تلاش برای رفع موانع تولید و تداوم سیاست‌های حمایتی برای تثبیت اشتغال موجود و ایجاد فرصت‌های جدید، نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به رقم ۷.۸ درصد رسیده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->